Παρουσίαση βιβλίου

Τη Δευτέρα 2 φεβρουαρίου παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών το βιβλίο της Όλγας Κοτσιρέα «Ο Μυρεψός». Η παρουσίαση ήταν συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Μεγαλοσχολιτών και των εκδόσεών μας.
Θέλω να σας αναφέρω τα αισθήματά μου από την παρουσίαση. Η αίθουσα ήταν γεμάτη, κυρίως από νέους ανθρώπους, παλιούς μαθητές της συγγραφέως, χωρίς όμως να λείπουν και οι μεγαλύτεροι συμπολίτες μας. Κυριαρχούσε μια προσμονή, μια χαρούμενη, φιλική ατμόσφαιρα που σε προδιάθετε ευχάριστα.
Η παρουσίαση, ως συνήθως, ξεκίνησε με μια μικρή καθυστέρηση ενός τετάρτου. Ευτύχησε δε να έχει καλούς παρουσιαστές. Την καθηγήτρια από τη Μεγάλη του Γένους Σχολή κ. Βικτωρία Νάτση, κύρια ομιλήτρια, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μεγαλοσχολιτών κ. Φάνη Βασαγιώργη που απηύθυνε έναν χαιρετισμό, τη βιβλιοθηκονόμο των Αρσακείων σχολείων κ. Γεωργία Καβάγια και τον ηθοποιό κ. Βλαδίμηρο Κυριακίδη που διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο, τη συγγραφέα που, όπως συνηθίζεται, ευχαρίστησε στο τέλος και συντονιστή τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Μεγαλοσχολιτών κ. Βένο Ζαχαριάδη, που έφτιαξε ένα κλίμα «παρεϊστικο» με τις παρεμβάσεις και τις ατάκες του.
Από την πλευρά μου ένιωσα απόλυτα ικανοποιημένη, γιατί συνάντησα αλλά και γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους. Και εννοώ ανθρώπους με κοινωνική μόρφωση, τρόπους, με αγάπη στον άνθρωπο, κατανόηση.
Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω δημόσια τον Σύνδεσμο Μεγαλοσχολιτών που πολλές φορές έχει σταθεί αρωγός σε προσπάθειές μας και ελπίζω να συνεχίσει.
Τη συγγραφέα Όλγα Κοτσιρέα που μας εμπιστεύθηκε και πρότεινε τη Μαριάννα Κουτσιπετσίδη για τη δημιουργία του εξωφύλλου και είχε απόλυτα δίκιο, γιατί η νεαρή Μαριάννα «ζωγράφισε».
Τον Οδυσσέα Κακαβάκη που επιμελήθηκε τα κείμενα και βοήθησε στην αρτιότερη έκδοση του βιβλίου.
Τη Βικτωρία Νάτση, που τη συνάντησα πρώτη φορά, και ήταν η αιτία να έρθει η Όλγα σε μας. Το να γνωρίζεις ανθρώπους που παρακολουθούν τη δουλειά σου και την εγκρίνουν, είναι μεγάλος έπαινος αλλά και ευθύνη να συνεχίσεις έτσι.
Και τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βένο Ζαχαριάδη που μου προθυμία μας προσφέρει τη βοήθειά του, όποτε και αν του ζητηθεί, και δημιουργεί με την παρουσία και τα λόγια του ένα εξαιρετικό κλίμα.
Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε με όλους και να περάσουμε το ίδιο όμορφα.

Π. Τσουκάτου
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2015Επιστροφή