Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρόεδρου Μεγαλοσχολιτών στον Πρόεδρο Κωνσταντινουπολιτών Νέας Υόρκης

Ο Πρόεδρος των Μεγαλοσχολιτών κ. Θεοφάνης Βασαγιώργης κατά την τελευταία του μετάβαση στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρόεδρο των Κωνσταντινουπολιτών Νέας Υόρκης κ. Πρόδρομο (Μάκη) Κατσαντώνη, ο οποίος τυγχάνει να είναι και Μεγαλοσχολίτης.
Ο κ. Βασαγιώργης που τον Απρίλιο του 2016, την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδος, ταξίδευσε στη Νέα Υόρκη, μετά από ραντεβού και συνοδευμένος από την σύζυγό του κ. Μαρία Βασαγιώργη, επισκέφτηκαν τον κ. Κατσαντώνη στην οικία του στο κέντρο της Νέας Υόρκης όπου τους παρέθεσε γεύμα.
Στη διάρκεια της συνάντησής τους οι δυο ομογάλακτοι Μεγαλοσχολίτες, εκτός από τα νέα που αφορούν την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολής, συζήτησαν και τα τρέχοντα ζητήματα των δύο Συλλόγων (Μεγαλοσχολιτών και Νέας Υόρκης).
Επιπλέον πληροφόρησαν ο ένας τον άλλον για τη δράση των κωνσταντινουπολίτικων συλλόγων των Αθηνών όπως και για τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών Νέας Υόρκης, στον οποίο ο κ. Πρόδρομος (Μάκης) Κατσαντώνης είναι πρόεδρος από το 2005. Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Νέας Υόρκης ιδρύθηκε το 1934 και από τότε οι ξενιτεμένοι συμπατριώτες μας στερέωσαν το οικοδόμημα του συλλόγου δίνοντας την σκυτάλη στις επόμενες γενιές και τα Δ.Σ. για να συνεχίσουν το έργο τους. Μέσα σε αυτούς τους συμπατριώτες μας υπάρχουν «αφανείς ήρωες», που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση μην επιδιώκοντας αυτοπροβολή και πρωτοκαθεδρίες.
Ο κ. Πρόδρομος (Μάκης) Κατσαντώνης σαν γνήσιος Μεγαλοσχολίτης, καθώς και το Δ.Σ. αφιέρωσαν μέρος του επετειακού τεύχους για τα 75 χρόνια του συλλόγου τους στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή. Ο ίδιος μάλιστα παρέδωσε στον κ. Βασαγιώργη για την εφημερίδα μας, τον Πολίτη, δυο επετειακά τεύχη για το 75ο και 80ο έτος της ίδρυσης του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Νέας Υόρκης.
Φέτος είναι η χρονιά όπου ετοιμάζονται να εορτάσουν τα 25 χρόνια από την ενθρόνιση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Ευχαριστούμε και ευχόμαστε στον κ Πρόδρομο Κατσαντώνη και στο Δ.Σ. καλή συνέχεια.

Στάθης Αρβανίτης
Εφημερίδα ο Πολίτης Ιούλιος 2016Επιστροφή