Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Κωνσταντίνο Σπανούδη. Με την συμμετοχή και του Συνδέσμου Μεγαλοσχολιτών.

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο της ΑΕΚ Κωνσταντίνο Σπανούδη, που πραγματοποιήθηκε από τη Λέσχη Φίλων Καλαθοσφαίρισης της ΑΕΚ, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.
Την όμορφη αυτή εκδήλωση που συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Χριστίνα Αμερικάνου, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, η τ. Υπουργός Μιλένα Αποστολάκη, τ. Υπουργός κ. Δημήτρης Στρατούλης, η τ. Βουλευτής κ. Ελένη Αυλωνίτου, οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ κ.κ. Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Γιώργος Καραφέσκος, πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι τύπου και ο Πολίτης.

Σύντομους χαιρετισμούς προς τους παρευρισκόμενος απηύθυναν κατά σειρά οι:

Για τον Κωνσταντίνο Σπανούδη, τη ζωή και το έργο του μίλησαν:

Οι ομιλητές κάλυψαν με τις ομιλίες τους την πολυεπίπεδη δημιουργικότητα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Σπανούδη στην Κωνσταντινούπολη και τη μετέπειτα δράση του στην Αθήνα μετά τη μετεγκατάστασή του το 1922, όπου υπήρξε στέλεχος προσφυγικών οργανώσεων, εμπνευστής, ιδρυτής αθ πρόεδρος της ΑΕΚ, αλλά και βουλευτής στο Κόμμα των Φιλελευθέρων του Ελευθέριου Βενιζέλου.
Μετα το τέλος των χαιρετισμών και των ομιλιών που χειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, η συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Χριστίνα Αμερικάνου διάβασε τον χαιρετισμό του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Δημήτρη Μελισανίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Επίσης ανήγγειλε τα ονόματα εκπροσώπων Κοινοβουλίου, των Δημάρχων και άλλων παραγόντων που απέστειλαν επιστολές με χαιρετισμό για την εκδήλωση, με τελευταίο τον χαιρετισμό του ιδρυτή της Original 21 κ. Δημήτρη Παπαχρήστου, που δίνει μάχη με την επάρατο νόσο.
Αξίζει να τονιστεί ότι εμπνευστής και «αφανής ήρωας» της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κυριάκος Χήνας, μέλος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, ο οποίος έχει γράψει ένα βιβλίο για τον Κωνσταντίνο Σπανούδη, που θα κυκλοφορήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, δυστυχώς εκτός εμπορίου.

Πηνελόπη Τσουκάτου - Στάθης Αρβανίτης Εφημερίδα ο Πολίτης τεύχος Δεκέμβριου 2022Επιστροφή