ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΠΙΤΥΜΒΙΑΣ ΣΤΗΛΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΠΑΝΟΥ∆Η

Η Πολιτιστική Λέσχη «Ένωση Φίλων ΑΕΚ» με τον Πρόεδρό της κ. Κυριάκο Χήνα, το μεσημέρι της Κυριακής 9 Απριλίου 2023 πραγματοποίησε μια συγκινητική και σεμνή εκδήλωση με την ευκαιρία τοποθέτησης μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης του ιδρυτή και προέδρου της ΑΕΚ αείμνηστου Κωνσταντίνου Σπανούδη και της οικογένειάς του στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου, η οποία μεταφέρθηκε από το Κοιμητήριο της Ριζούπολης.
Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου προκειμένου να παρευρεθεί στην τοποθέτηση μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης του αείμνηστου Κωνσταντινουπολίτη Κωνσταντίνου Σπανούδη, ιδρυτή και πρώτου Προέδρου της ΑΕΚ.
Την εκδήλωση διοργάνωσε Πολιτιστική Λέσχη «Ένωση Φίλων ΑΕΚ».
Κατά την αποκάλυψη της επιτύμβιας πλάκας στο χώρο του Κοιμητηρίου του Κόκκινου Μύλου παραβρέθηκαν οι: Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ Παπανικολάου, Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνος κ. Γιάννης Βούρος, τ. Υπουργός και Υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Μιλένα Αποστολάκη, τ. Υπουργός και Υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Κατερίνα Μπατζελή, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κ. Σοφία Αλυμάρα, Ομότ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Ελευθέριος Φερεκύδης, αρκετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλη της Πολιτιστικής Λέσχης «Ένωση Φίλων ΑΕΚ», φίλαθλοι εκπρόσωποι Τύπου μεταξύ των οποίων και της εφημερίδας ο Πολίτης.
Η σεμνή εκδήλωση ξεκίνησε με τον συντονιστή κ. Ηλία Βελούδο, ο οποίος μεταξύ άλλων εξιστόρησε σύντομα την προσπάθεια που έγινε 82 έτη μετά την εκδημία του Κωνσταντίνου Σπανούδη, προκειμένου να μεταφερθεί η επιτύμβια στήλη που βρισκόταν από το 1941 από το Β΄ Κοιμητήριο του Δήμου Αθηναίων στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.
Ακολούθησε η αποκάλυψη της στήλης και η επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος συνοδευόταν από τον διάκονό του. Μετά το τέλος της δέησης ο Σεβασμιότατος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.
Στη συνέχεια σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν οι: Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνος κ. Γιάννης Βούρος, τ. Υπουργός κ. Μιλένα Αποστολάκη, τ. Υπουργός κ. Κατερίνα Μπατζελή, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κ. Σοφία Αλυμάρα, Ακαδημαϊκός κ. Σπύρος Τσόκας, Υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας κ. Στέφανος Γατσούλης, Εκπρόσωπος Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Γκέλυ Σακαλούδη, Υποψήφιος Βουλευτής κ. Νικόλαος Δευτερέος, Προέδρος Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ κ. Χριστίνα Σούκερη, Γ.Γ. του Συνδέσμου Μεγαλοσχολιτών κ. Στάθης Αρβανίτης, Εκπρόσωπος των Βετεράνων Στίβου της ΑΕΚ κ. Κώστας Τζίβας, Γ.Γ. του Συλλόγου Ένωσης Σπάρτης κ. Σταύρος Παπαγερασίμου, Πολιτιστικός Σύμβουλος της τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας FX News κ. Γεώργιος Καλογερόπουλος, Γενικός Αρχηγός του Σωματείου ΑΕΚ κ. Δημήτρης Παπασταύρου και τελευταίος ο ποιητής κ. Γαβριήλ Ιστικόπουλος, ο οποίος με δάκρυα απήγγειλε ποίημά του για τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Σπανούδη.
Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησαν οι: Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, Διευθυντής της ΠΜΓΣ κ. Δημήτριος Ζώτος, αρκετοί Βουλευτές, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλοί άλλοι παράγοντες που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.
Ο συντονιστής κ. Ηλίας Βελούδος έκλεισε την εκδήλωση απευθύνοντας εγκάρδιες ευχαριστίες στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Βούρο, «μύστη των αξιακών συμβόλων της προσφυγικής κουλτούρας», στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων που ομόφωνα ενέκρινε τη μεταφορά, στην κ. Αγγελική Σουρτζή, η οποία μερίμνησε για τις σχετικές διεργασίες, τον κ. Στράτο Σαρχόσογλου για την αρωγή του στην τοποθέτηση της στήλης και στον κ. Παναγιώτη Μπόβο, για τη συμβολή του στον χώρο του Κοιμητηρίου.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης αποθανατίστηκαν φωτογραφικά οι παράγοντες της προσπάθειας μπροστά από την επιτύμβια στήλη.

ΣΤΑΘΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ /ΜΆΙΟΣ 2023
Επιστροφή