ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕ∆ΡΟ ΤΗΣ PEOPLE CERT Κ. Β. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

Τη Δευτέρα, 11/3/2024 μέλη του Δ.Σ. του εν Αθήναις Συνδέσμου Μεγαλοσχολιτών επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας People Cert, όπου συνάντησαν τον πρόεδρο και ιδρυτή της εταιρίας, του Κωνσταντινουπολίτη επιχειρηματία κ. Βύρωνα Νικολαΐδη.
Στη συνάντηση, από την πλευρά του Συνδέσμου, συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Δερβεντλής, ο Αντιπρόεδρος κ. Θεοφάνης Βασαγιώργης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Στάθης Αρβανίτης και το μέλος ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Γιαννίδης.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από ραντεβού που ζητήθηκε από τον Σύνδεσμο Μεγαλοσχολιτών, όταν στην εφημερίδα Mono News δημοσιεύτηκε συνέντευξη του κ. Βύρωνα Νικολαΐδη στη δημοσιογράφο κ. Μαρίνα Πρωτονοτάριου με τίτλο «Όνειρό μου είναι να φτιάξω εδώ τη Μεγάλη του Γένους Σχολή», στην οποία, αν και Ζωγραφειώτης, είπε: «Όνειρό μου είναι να φτιάξω εδώ στην Αττική τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, όπου θα μπορούν να φοιτούν δωρεάν παιδιά κάθε οικονομικής δυνατότητας. Θα μπορούσε να ανήκει σε ένα Ίδρυμα, στο οποίο θα δώσω σημαντικό μέρος της περιουσίας μου και αποστολή της Σχολής θα είναι να προσφέρει την καλύτερη εκπαίδευση δωρεάν σε όλους. Το πρόγραμμα σπουδών και οι διδάσκοντες καθηγητές θα είναι οι καλύτεροι».
Η συζήτηση αναπτύχθηκε γύρω από το θέμα ίδρυσης στην Αθήνα της Μεγάλης του Γένους Σχολής, για τις δράσεις του για στήριξη της Ελληνικής Ομογένειας, για το πρόγραμμα υποτροφιών της People Cert σε φοιτητές με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο προκειμένου να συνεχίσουν μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές οπουδήποτε στον κόσμο, την εκδήλωση για τον 2ο κύκλο των φετινών υποτροφιών, η οποία θα γίνει στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή στο Φανάρι, την Παρασκευή 17/5/2024 και για πολλά άλλα κοινά ενδιαφέροντα.
Τα μέλη του Δ.Σ. του εν Αθήναις Συνδέσμου Μεγαλοσχολιτών παρουσίασαν λεπτομερώς στον κ. Βύρωνα Νικολαΐδη τις δράσεις του Συνδέσμου, υπογραμμίζοντας την έκδοση πολυτελούς άλμπουμ με τίτλο Πάνθεον της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, καθώς και την παραγωγή του ντοκιμαντέρ για την προβολή της ΠΜΓΣ, για το οποίο γίνεται μεγάλη προσπάθεια προβολής του σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του κόσμου. Ο κ. Βύρων Νικολαΐδης δήλωσε ότι έχει την πρόθεση και τη διάθεση να βοηθήσει κάθε μελλοντική προσπάθεια του Συνδέσμου.
Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Βύρων Νικολαΐδης δώρισε στα τέσσερα μέλη από ένα πολυτελές άλμπουμ της People Cert Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δάσκαλους και αντίστοιχα ο Σύνδεσμος Μεγαλοσχολιτών του προσέφερε τον τόμο Πάνθεον της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής και κάποια DVD με το ντοκιμαντέρ της ΠΜΓΣ.
Μια εποικοδομητική συνάντηση, στην οποία ανταλλάχθηκαν απόψεις και μπήκαν οι βάσεις για μελλοντική συνεργασία και στήριξη του ενός στις προσπάθειες και τα έργα του άλλου.

ΣΤΑΘΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024Επιστροφή